چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ ۱۰:۳۳
Wednesday Apr 24, 2024 10:33

تشخیص ریفلاکس در کودکان دختر و پیچیدگی بیضه در کودکان با سونوگرافی

دکتر حسین شهریاری , سلامت کودکان , تغذیه, کودک, فرزند, محیط زیست ,رادیولوژی ,سونوگرافی , salamatkoodakan,
سلامت کودکان: دکتر سورج سودآوری متخصص رادیولوژی، درباره عفونت ادراری در کودکان، در مورد مبحث عفونت ادراری در کودکان به ویژه در کودکان دختر گفت: این مسئله بسیار مهم و حیاتی در اطفال است هر کودکی که با علامت تب و بی قراری به مرکز درمانی مراجعه کند باید علاوه بر بررسی های تنفسی و نواحی دیگر بدن از نظر عفونت ادراری هم تحت آزمایش ua و uc قرار بگیرد این کاری است که ما با همکاری متخصصان اطفال مان در این مرکز با دقت بسیار انجام می دهیم .
این متخصص رادیولوژی ادامه داد: ما در این بررسی در صورت اثبات عفونت ادراری بیمار حتما باید مورد بررسی سونوگرافی دستگاه های کلیه ومجاری ادراری قرار گیرد که در این بررسی به ابعاد کلیه، احتمال گشاد شدن سیستم های کلیه را مورد بررسی قرار می دهیم اگر ما گشاد شدن مجاری کلیوی را داشته باشیم حالا دیگر باید بررسی های دقیق تری انجام شود .
 
از نظر احتمال تنگی حالب ، احتمال ریفلاکس ادراری که به خصوص این دومین باید مورد تاکید قرار می گیرد به خاطر اینکه در صورت وجود ریفلاکس ادراری ما یک زمان طلایی حدود ۲ تا ۳ ماه داریم جلوی احتمال کوچک شدن کلیه ها را بگیریم.
 
ما مریض های بسیار زیادی داریم که به این دلیل که بررسی ها به طور کامل روآنها انجام نگرفته وقتی به ما مراجعه می‌کنند که می بینیم ابعاد کلیه هاشون رو از دست دادند حالا اگر خوش شانس باشند یک کلیه شان کوچک شده ،حالا اگر ریفلکس دو طرف باشد در واقع کودک هر دو کلیه را از دست می‌دهد و ممکن است حتی در آینده نیاز به دیالیز داشته باشد .
 
بنابراین وقتی مریضی با عفونت ادراری به بخش ما مراجعه کند با درخواست همکاران محترم اطفال از نظر سونوگرافی کلیه ها یا احتمال تنگی مجاری ، احتمال ریفلکس ادراری و ضخامت مثانه را مورد بررسی قرار می دهیم .
 
در صورتی که علائم هشداری پیدا کنیم ما با همکاری دکترهای اورولوژیست اطفال مریض را مورد درمان پیشگیرانه از نظر عفونت ادراری قرار می دهیم ، حتی اگر سونوگرافی یک کودک دچار عفونت ادراری سالم هم گزارش شودحتما بیمار عزیز توجه کند که عفونت ادراری مکرر به ویژه در کودکان دختر حتی در صورت سونوگرافی سالم هم ما را در واقع نیازمند بررسی‌های بیشتری مثل اسکن کلیه ها یاdbcn بکند.
یک مسئله کوچکی که می خواهم کنارش در مورد کودکان پسر تاکید کنم مسئله پیچیدگی بیضه است که در واقع زمان طلایی ما برای تشخیص درمان آن یک چیزی حدود ۶ تا ۸ ساعت است ، بعد از این مدت ما یک بافت بیضه مرده را خواهیم داشت علائم آن این است که بچه با یک درد ناگهانی بیضه حالا یک طرفه یا دوطرفه مراجعه می‌کند که در این حالت نباید درد را جدی نگیریم .
 
در واقع باید به فوریت پزشک متخصص مراجعه کنیم کاری که همکاران ما اینجا انجام می دهند ما به طور اورژانسی درخواست سونوگرافی بیضه می‌کنیم ، در سونوگرافی ابعاد و قرارگیری بیضه را بررسی می‌کنیم .
 
که اگر خونرسانی شریان یا وریدی به بیضه دچار مشکل شده باشد باید به فوریت یعنی در همین شش تا هشت ساعت مورد عمل قرار بگیرد و بیضه فیکس شود تأکیدی که برای این بیماری دوم می کنم این است که اگر در بیماری ریفلاکس در کودکان دختر یک زمان طلایی دو تا سه ماهه وجود دارد در مورد این بیماری که مخصوص کودکان پسر است حداکثر چیزی حدود ۶ تا ۸ ساعت وقت داریم بنابراین توصیه را باید جدی بگیریم که این کاری است که ما با همکاران متخصص اطفال مان در این مرکز اقدام می‌کنیم .

 

منبع: تارنمای کلینیک تخصصی و فوق تخصصی کودکان پگاه

۱۹ بهمن ۱۳۹۸
کد خبر : ۱۰۹
کلیدواژه ها: دکتر حسین شهریاری , سلامت کودکان , تغذیه, کودک, فرزند, محیط زیست ,رادیولوژی ,سونوگرافی , salamatkoodakan,

نظر بیننده ها

امتیاز را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید