شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ۱۲:۲۵
Saturday Apr 20, 2024 12:25

چگونه از مواد غذایی رنگی در رژیم غذایی کودک بیشترین استفاده را ببرید؟

سلامت کودکان, کودک, بچه, نوزاد, بیماری, اورژانس, بیمارستان, دکتر, حسین شهریاری, متخصص کودکان, نوزادان, تبریز, ایران, تغذیه
سلامت کودکان: گنجاندن غذاهای سالم و مقوی در رژیم غذایی کودکان گاهی ممکن است به چالش تبدیل شود. اما واقعیت این است که مواد غذایی رنگی هر یک حاوی مواد مغذی متنوعی هستند و باید به میزان مناسبی در رژیم غذایی کودک قرار بگیرند.

 می‌توان، در فضایی آرام و به دور از اجبار، به کودک آموخت که یک بشقاب حاوی غذاهای رنگارنگ مواد غذایی مختلفی دارد و تمام این رنگ‌ها برای رشد و سلامت او اهمیت دارند. می‌توان با کمک این رنگ‌ها به کودکان آموخت برای حفظ سلامتی و رشد نیاز است غذاهای رنگارنگ انتخاب کنند.

در عین حال، انتخاب ترکیبی زیبا از میوه‌ها و سبزیجات رنگارنگ در بشقاب کودک می‌تواند رغبت او را به امتحان کردن مواد غذایی جدید و سالم افزایش دهد. درخشان‌ترین رنگ‌ها در محصولات تازه و فصلی یافت می‌شوند که می‌توان آن‌ها را، به صورت خام یا پخته، به سبد غذایی خانواده اضافه کرد. برای علاقه‌مند کردن کودک به خوردن مواد غذایی رنگارنگ با این مقاله کودکت همراه باشید.

از مواد غذایی رنگی کمک بگیرید

مواد غذایی رنگارنگ بسیار جذاب‌اند. یک فلفل دلمه‌ای قرمز، یک هویج نارنجی یا یک بروکلی سبز هر یک می‌توانند دنیایی از رنگ و جذابیت باشند. خلاق باشید و از این رنگ‌ها برای جذب علاقه کودک استفاده کنید.

با رنگ‌‌ها بازی کنید. رنگ قرمز چه مواد مغذی دارد و چرا برای سلامتی مفید است؟ این نوع گفتگوها می‌تواند شروع بازی با رنگ و راهی برای علاقه‌مند کردن کودک باشد. وقتی کودک با آگاهی از مواد غذایی و تاثیرات آن بر سلامتی مواجه می‌شود، به مقوله خوردن واکنش متفاوتی نشان خواهد داد.

کودکان را به ماموریت یافتن رنگ‌ها بفرستید. وقتی در فروشگاه هستید، هر رنگ را برای یک کودک مشخص کنید و از او بخواهید مواد غذایی متناسب با آن رنگ را انتخاب کند. این کار روشی عالی برای یافتن و معرفی غذاهای جدید و اضافه شدن آن‌ها به برنامه غذایی خانواده است.

بازی با ویتامین‌ها. وقتی میوه و سبزیجات می‌خورید، با کودک گفتگو کنید که در هر کدام از آن‌ها، چه ویتامین‌ها و مواد معدنی وجود دارد و چرا این مواد برای سلامتی مفیدند؟

با میوه‌ها و سبزیجات بازی کنید. قالب زدن سیب‌زمینی و سپس رنگ کردن آن را به خاطر می‌آورید؟ می‌توانید از برخی میوه‌ها و سبزیجات برای قالب زدن یا حتی رنگ کردن استفاده کنید. سپس از کودکان بخواهید آن‌ها را براساس رنگشان دسته‌بندی کنند و روی کاغذ بچسبانند. قالب زدن میوه‌ها و سبزیجات توسط کودک راه مناسبی برای ایجاد علاقه کودک به خوردن آن‌هاست.

به همراه کودک تصویر سبزیجات، میوه‌ها و مواد غذایی یا رنگ‌های مختلف را بر کاغذ بکشید. می‌توانید این تصاویر را در آشپزخانه یا محل خوردن غذا قرار دهید و در قالب یک بازی، به همراه کودک، بشقاب غذایی خود را در هر وعده غذایی چک کنید.

با کودک گفتگو کنید که امروز چه غذاهای رنگی خورده‌اند؟ درباره هر غذا و رنگ آن صحبت کنید. برای مثال بگویید: «آیا امروز زرد خوشمزه خورده‌ای؟»

غذای رنگین‌کمانی داشته باشید. یک سینی پر از غذاهای رنگارنگ درست کنید، غذاهای چشم‌نواز علاقه بیشتری در کودک ایجاد می‌کند.

کودکان رنگ‌ها را به خاطر می‌سپارند. برای اینکه فرزندانتان ارزش مواد غذایی را درک کنند، به آن‌ها بیاموزید که رنگ‌ها به معنی غذاهای سالم هستند. برای مثال، از آن‌ها بپرسید: «آیا امروز به میزان کافی غذای قرمز خورده‌ای؟»

رنگ های سالم، خوراکی های سالم

می‌توانید از لیست زیر و اطلاعات آن استفاده کنید و آن را در قالب گفتگو یا فعالیت با کودک اجرا کنید. همچنین، لیست زیر می‌تواند راهنمای مناسبی برای آماده کردن غذای خانواده با استفاده از مواد غذایی رنگی باشد.

نویسنده: نگار انوری

منبع:مجله تربیت کودک و فرزندپروری

 

رنگ‌ها منابع غذایی مواد مغذی فواید تغذیهای
قرمز گوجه‌ها

سس گوجه

هندوانه

آب گواوا

فلفل قرمز

لیکوپن (Lycopene)

بتاکاروتن

(Beta carotene)

ویتامین C

لیکوپن آنتی‌اکسیدانی قوی و یکی از ده کاروتنوئید (carotenoid) ضد سرطان است. این مواد با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات ارتباط مستقیم دارد. همچنین، فلفل قرمز حاوی بتاکاروتن و ویتامین C بیشتری نسبت به فلفل سبز است.
صورتی گریپ‌فروت صورتی لیکوپن

بتاکاروتن

همانند لیکوپن، بتاکاروتن آنتی‌اکسیدانی است که برای چشم مفید است. همچنین، خطر ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.
نارنجی یا زرد تیره زردآلو و هلو (مخصوصا خشک‌شده)

سیب‌زمینی شیرین

هویج

کدو حلوایی

انبه

فلفل‌های زرد

بتاکاروتن

ویتامین C

برخی از سبزیجات زرد و نارنجی مانند کدو حلوایی حاوی مواد غذایی هستند که با افزایش سن به محافظت بافت‌ها در برابر تخریب ساختار چشم کمک می‌کند. کاروتنوئیدها، مانند بتاکاروتن‌ها، گیاهان را از آسیب آفتاب محافظت می‌کنند، شاید همین کار را درباره انسان نیز انجام می‌دهند.
سبز تیره کلم سبز

مارچوبه

شاهی

اسفناج

 

کلم بروکلی

جعفری تازه

شوید تازه

کاهو

کدو سبز

فلفل سبز

بتاکاروتن غذا‌های سبز تیره سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند.
آبی یا بنفش تیره بلوبری

زغال اخته

گیلاس

انگور

سرکه قرمز

آلو

کلم بنفش

آنتوسیانین (Anthocyanin) آنتوسیانین دارای خواص ضد سرطانی است.
مشکی یا قرمز تیره دانه‌های سیاه

لوبیای سیاه

کلسیم

آهن

لوبیای سیاه میزان زیادی کلسیم و فیبر دارد. لوبیای قرمز نیز حاوی آهن است.

 


۱۶ بهمن ۱۳۹۸
کد خبر : ۶۳
کلیدواژه ها: سلامت کودکان, کودک, بچه, نوزاد, بیماری, اورژانس, بیمارستان, دکتر, حسین شهریاری, متخصص کودکان, نوزادان, تبریز, ایران, تغذیه

نظر بیننده ها

امتیاز را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید