پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ۲۲:۰۴
Thursday Apr 25, 2024 22:04

پرتقال برای نوزادان چه فوایدی دارد و از کی می‌ توانیم به نوزاد پرتقال بدهیم؟

تندرستی کودکان , دکتر حسین شهریاری , متخصص کودکان , tandorostikoodakan
تندرستی کودکان: شیر مادر به عنوان منبع مهم تغذیه برای نوزادان در ۶ ماه اول محسوب می‌شود. پس از این سن، شما باید غذای جامد همراه با شیر مادر یا شیرخشک را شروع کنید.
به این ترتیب شما می‌توانید اندکی تنوع به رژیم غذایی کودک خود اضافه کنید و اجازه دهید کودک عزیزتان طعم و بافت های مختلف را امتحان کند. در این زمان شما کم‌کم به این فکر می‌کنید که چه مواد غذایی را می‌توان به کودک پیشنهاد داد. مطمئنا اول از همه به سبزیجات و میوه‌ها فکر می‌کنیم. یکی از گزینه‌های انتخابی از موادمغذی سالم، پرتقال است. پرتقال یکی از مواد خوراکی است که هم برای مادران در دوران بارداری می تواند بسیار مفید باشد و هم برای نوزادان. اما سوال اینجاست، آیا پرتقال برای نوزاد مناسب است؟ خواص پرتقال برای کودکان چیست؟
نوزاد از چه زمانی می تواند پرتقال بخورد؟
زمانی که کودک به ۱۲ ماهگی نزدیک می‌شود، کم‌کم می‌توان پرتقال و دیگر مرکبات را به او داد. ماهیت اسیدی میوه سبب می‌شود که گاهی معده حساس کودک آن را تحمل نکند. همچنین ممکن است سبب حساسیت پوستی در کودکان زیر۱۲ماه شود. سطوح اسیدی بالا می تواند باعث بروز خارش و بثورات اطراف دهان و لب‌ها شود. علائم رفلاکس معده ممکن است افزایش یابد. اگرچه این علائم برای همه کودکان بوجود نمی‌آید. تعداد زیادی از کودکان بعد از خوردن پرتقال هیچ علائمی نشان نمی‌دهند. اگر می‌خواهید برای بار اول به کودک خود پرتقال بدهید ابتدا با مقادیر کم امتحان کنید و بعد از آن مراقب ظهور علائم احتمالی از قبیل استفراغ، خس خس، تورم، مشکلات تنفسی، آبریزش چشم‌ها، اسهال یا حالت تهوع باشید. بنابراین فراموش نکنید که، در اولین تجربه به علائم مصرف پرتقال برای نوزادان توجه کنید تا حساسیت های احتمالی در صورت بروز بلافاصله شناسایی شود.
 
این علائم ممکن است دو ساعت پس از خوردن میوه نشان داده شود. اگر هرکدام از علائم را دیدید، خیلی زود به پزشک مراجعه کنید. توصیه می‌شود قبل از ارائه هر گونه مواد غذایی جدید به کودک، با متخصص اطفال مشورت کنید.
 
طبق مطالعاتی که از سال ۲۰۰۸ انجام شده است، دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که اگر کودک سابقه حساسیت به موادغذایی مختلف را ندارد و یا هیچگونه علائمی از حساسیت را نشان نمی‌دهند، لازم نیست که مصرف غذاهای آلرژی‌زا را به تأخیر بیاندازید. اما اگر کودک شما قبلا علائم حساسیت به دیگر غذاهای اسیدی را نشان داده باشد، بهتر است تا بعد از یک سالگی کودک صبر کنید بعد به او پرتقال بدهید.
 
حساسیت به اسید سیتریک
معمولا نوزادان بعد از ۱۲ ماهگی به اسید سیتریک حساسیت ندارند. اسید اسکوربیت همان ویتامین سی است و شما به ندرت کسی را با آلرژی یا حساسیت شدید به این ویتامین پیدا خواهید کرد.
خواص پرتقال برای کودکان
پرتقال در ابتدای لیست تازه‌ترین و سالم‌ترین میان‌وعده‌ها قرارمی‌گیرد. این میوه فقط منبع غنی از ویتامین سی نیست بلکه بسیاری از ویتامین‌ها و مواد مغذی دیگر را نیز شامل می‌شود. یک پرتقال حدود ٪۱۲ از فیبر مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند.
 
۱- پرتقال منبع غنی از مواد معدنی و ویتامین‌ها است که فواید بسیار زیادی برای کودکان دارد.
 
۲- سؤهاضمه در نوزادان بسیار رایج است. پرتقال می تواند به بهبود سیستم گوارش نوزاد شما کمک کند.
 
۳- کمبود فیبردر موادغذایی ممکن است باعث ایجاد یبوست در کودک شما شود. تغذیه با میوه‌های داری پالپ مانند پرتقال می‌تواند به کاهش احتمال ابتلا به یبوست کمک کند زیرا دارای فیبر زیادی است. آب پرتقال تازه که با مقداری آب رقیق شده باشد نیز به بهبود اسهال کمک می‌کند.
 
۴- در صورت فقدان کلسیم و فسفر در نوزادان احتمال بوجود آمدن بیماری راشیتیسم یا نرمی استخوان وجود دارد. شما می‌توانید با تغذیه کودک خود با پرتقال از بوجود آمدن این بیماری جلوگیری کنید.
 
۵- پرتقال در درمان سرماخوردگی و سرفه بسیار مؤثر است. همچنین کودک شما را در مقابل عفونت‌های ثانویه (عفونتی جدید که به عفونت موجود اضافه می‌شود) محافظت می‌کند. این میوه در ایجاد ایمنی و بهبود بسیاری از بیماری‌های دیگر کمک می‌کند.
 
روش های مختلف سرو پرتقال برای نوزادان
این میوه را به صورت تکه‌‌های کوچک به کودک ارائه دهید به جای اینکه پرتقال را پوره کنید. پوست نارنجی پرتقال و دانه‌های میوه را جدا کنید. همچنین غشای گوشت میوه را نیز جدا کنید سپس به کودک بدهید. زمانی که انواع مرکبات را به کودک خود می‌دهید حتما مراقب او باشید چون احتمال خطر خفگی وجود دارد. پرتقال را به تکه‌های خیلی کوچک تقسیم کنید تا بلع توسط کودک راحت‌تر انجام شود.
 
سعی کنید در اولین تجربه مصرف پرتقال برای نوزادان خود با پرتقال شیرین شروع کنید تا مزه میوه را دوست داشته باشد. قبل از دادن میوه به کودک همه قسمت‌های پرتقال را بررسی کنید و اگر قسمتی از پرتقال نرم بود از دادن پرتقال به کودک اجتناب کنید.
 
از دادن آب پرتقال کارخانه‌ایی (حتی آنهایی که داری پالپ هستند) اجتناب کنید زیرا حاوی شکر و مواد نگه‌دارنده هستند. همچنین فرآیند بسته‌بندی مقدار موادمغذی پرتقال را کاهش می‌دهد. بنابراین سعی کنید آب پرتقال را به صورت تازه در خانه تهیه کنید و به کودک بدهید. تلاش کنید به محض آماده شدن آب پرتقال آن را به کودک بدهید تا از اکسید شدن آب پرتقال جلوگیری شود. آب پرتقال را در لیوان مورد علاقه کودک بریزید تا خوردن آن برای کودک جذاب باشد.
 
مواد خوراکی مختلف که همراه با پرتقال خوب می‌شود عبارتند از: زغال‌اخته، آواکادو، سیب‌زمینی سرخ‌کرده، هلو، سیب‌زمینی شیرین، ماست و مرغ. 

منبع: کودکت

 
۷ اردیبهشت ۱۴۰۰
کد خبر : ۶۵۰
کلیدواژه ها: تندرستی کودکان , دکتر حسین شهریاری , متخصص کودکان , tandorostikoodakan

نظر بیننده ها

امتیاز را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید